Sportske aktivnosti

Umag živi za sport I sport živi u Umagu u svim godišnjim dobima.

To je naročito istina za tenis I teniski turnir ATP Croatia Open. 2018. godine Umag je proglašen Europskim gradom sporta, koji je poznat I kao jedna od omiljenih destinacija za pripreme sportskih ekipa iz svijeta nogometa I košarke.
 
Bogata ponuda sportskih aktivnosti, tenis, golf, nogomet, nordijsko hodanje, trčanje, ronjenje, odbojka na pijesku, jahanje, itd. Ili beskonačne šetnje uz more. Oduševit će vas I biciklističke staze u ovom djelu Istre koje su zaista predivne.

Ako volite trčati ili hodati, preporučujemo vam da otkrijete dio obale na jednoj od najimpresivnijih ruta u sjeverozapadnoj Istri. Ravna staza, kombinacija asfalta, makadama i tla, proteže se uz more u smjeru Savudrije ili Umaga. Vaša početna točka bit će Zambratija, Apartment House Gvarda nalazi se u sredini rute. Tijekom toplijih mjeseci u godini, od svibnja do listopada, možete se zaustaviti na nekoj od usputnih plaža I osvježiti se plivanjem.
 
Opuštanje mišića i zadovoljstvo su zajamčeni. Osim toga, umaška obala nudi bezbroj malih bistroa, barova, slastičarnica, restorana.

U Istri ima više od 500 km biciklističkih staza. Najpoznatija je Parenzana koja je idealna za otkrivanje ljepota Istre, šuma, potoka, istarskih gostionica, vinskih podruma, starih ruševina.

Dati ćemo vam sve potrebne informacije kako bi upoznali Istru na drugačiji način u svakom godišnjem dobu.

Udaljenost Apartment House Gvarda os sportskih sadržaja:
  • Plaža: 300 m
  • Odbojka na pijesku: 250 m
  • Katoro Sports Centre: 15 lagane šetnje (tenis, mini golf, iznajmljivanje čamaca, bazeni, itd.)
  • Teniski tereni ATP stadium: 5 minuta autom
  • Jahanje: 5 minuta autom
  • Golf tereni: 10 minuta autom